24авг.

Щом четете тази статия, вероятно вече сте наясно със значимостта на дигиталния маркетинг за бизнеса Ви и сте готови да научите тънкостите на успешно развитото онлайн присъствие на своята компания. За да предлагаме продукти и услуги в уеб пространството, естествено, трябва да разполагаме с професионално изглеждащ онлайн магазин, но това далеч не е всичко. Една от най-ключовите, но много често пропускана част от фирмените уебсайтове, е блог секцията.

Защо е важно да имаме блог?

Каква е целта на Вашия бизнес? Вероятно искате да предоставите на потребителите продукт или услуга, от които да печелите. За клиента обаче е важно освен Вашата стока, да получи и допълнителна стойност. Никой не би искал да посещава сайт, който съдържа само заглавна страница и магазин – за да задържите потребителите в своето дигитално пространство, трябва да им предложите информативно и увлекателно съдържание, а най-лесният начин това да се случи, е с развиването на блог секция на сайта Ви.

Освен начин за развличане на аудиторията и нейното задържане на страницата Ви по-дълго време, можете да използвате своя блог за SEO, за да генерирате още повече посещаемост на сайта. Блог статиите също така могат да бъдат начина да накарате хората да се възползват от Вашия продукт или услуга – след като вече сте представили пред широката публика това, което предлагате, настъпва моментът, в който таргетирате конкретния проблем или болка на потребителя, които той може да облекчи с Вашата стока. Словото е най-успешният метод да демонстрирате качествата и начина на приложение на предлаганото от Вас.

Как да създадем своя блог?

Като за начало е добре да изберете професионален екип, на когото да се доверите по отношение на създаването на текстово съдържание. Качеството на копирайтинга е и качеството на целия Ви сайт, затова не правете експерименти и компромиси, щом става дума за Вашия блог – той е една от най-близките Ви връзки с аудиторията и начинът да спечелите нейното доверие. Всеки може да качи продуктите си в онлайн пространството и да ги предлага на широката публика, но само истинските професионалисти показват отношение към своя клиент и засягат конкретните му болки и проблеми в подробни и увлекателни статии от информативен характер.

Блогът е най-естественият и натурален начин да споделяте съдържание със своите потребители – рекламата от типа „Купете си нашия продукт, защото той е най-добрият на пазара!“ са твърде директен и агресивен маркетинг метод, който рядко е успешен. Блогът Ви дава възможност подробно да разгледате наболял проблем на широк кръг от хора и след като вече сте доказали на тези хора, че не са сами в болката си, да им предоставите по деликатен и ненатрапчив начин възможното решение в лицето на Вашия продукт.

Какви са тайните на успешния блог?

За да не се превръща в подробен продуктов каталог и да носи действителна стойност на аудиторията Ви, блогът Ви не трябва да съдържа само публикации, рекламиращи Вашите продукти. Споделяйте в него съдържание, което намирате за увлекателно, и което, естествено, е свързано с нишата на Вашия бизнес. Чрез SEO и атрактивни статии Вие ще генерирате висок трафик към своя сайт и хората, които са дошли, дори само за да прочетат някоя от публикациите Ви, няма да пропуснат да наминат и през магазина Ви, за да разгледат какво предлагате.

Друг пример за атрактивно съдържание е като поканите гости в блога си – известни личности, които да споделят опита си, или специалисти в областта, за която развивате бизнес. Давайки поле за изява на познати лица от обществото, Вие печелите доверието на аудиторията, а също така разширявате и кръга на публиката си. Интервюта, рубрики от сорта на топ 5 или топ 10, съвети или просто интересни факти – възможностите за създаване на креативно съдържание са безброй, въпросът е да не се спирате само на един или два формата, а да заложите на разнообразие, което да кара аудиторията Ви да се връща за още.

Блогът е един малък, но всъщност много значим за развитието на Вашия бизнес компонент, затова не трябва да правите никакви компромиси с качеството му, когато го развивате. За максимално удовлетворяващи резултати е добре да се доверите на екип от специалисти в областта на дигиталния маркетинг, които най-добре знаят от какво се нуждае Вашата блог секция, за да постигне целите на Вашия бизнес.

Tags:

Вашият коментар