Копирайт агенция или копирайтър на свободна практика? Кой е по-добрия избор в дългосрочен аспект?

Home/Графики / Лога/Копирайт агенция или копирайтър на свободна практика? Кой е по-добрия избор в дългосрочен аспект?
3юли

В ерата на технологиите имаме възможността да извършваме всичко само през екрана на мобилното ни устройство или персоналния ни компютър. Тази еволюция доведе до подем на дигиталния маркетинг и вече всеки съвременен бизнес е ориентиран към развитието си в онлайн пространството. Словото без съмнение е най-мощното оръжие по отношение на осъществяване на близост с аудиторията и реализиране на бизнес целите ни, затова и копирайтингът е толкова ключов компонент от управлението на онлайн бизнеса. Но кой е по-добрият избор – да се доверим на копирайт агенция или да потърсим копирайтър на свободна практика за своите цели?

Какви са разликите между копирайт агенция и фрийлансър?

И агенциите за копирайт, и създателите на текстово съдържание на свободна практика се занимават с едно и също нещо – копирайтинг. Въпреки че и от двете получаваме сходен краен продукт, методът на работа с агенциите и фрийлансърите се различава по няколко параграфа, които сега ще разгледаме подробно.

Когато започвате работа с копирайт агенция, Вие подписвате договор, с който си гарантирате получаване на изисканото от Вас съдържание в строго определени срокове срещу предварително уговорена сума, която е фиксирана според типа услуга, която поръчвате. При работата с агенция издаването на фактура също е лесно и достъпно, тъй като тези компании със сигурност имат счетоводител в състава си.

При фрийлансърите подписването на договор също е възможно, но не всеки копирайтър на свободна практика е регистриран като едноличен търговец и може да издаде фактура за услугата, която се осъществява. Цените тук не са фиксирани и често подлежат на индивидуално уговаряне, което може да излезе доста по-евтино от наемането на агенция, но не гарантира за качеството на полученото съдържание – много фрийлансъри умишлено подбиват цените на колегите си, за да получат поръчка, а след това, в желанието си да спестите някой и друг лев, Вие получавате некачествено написани текстове, за които трябва да се обърнете към друг специалист за редакция. Затова е важно да не се подвеждаме единствено по стойността на услугата, когато избираме копирайтър за своя бизнес, а да се запознаем с начина му на работа – за целта не пропускайте да поискате да разгледате портфолио на потенциалния си партньор.

Кой е по-добрият избор – агенция, или копирайтър на свободна практика?

Отговорът на този въпрос е много прост – зависи. Ако търсите човек за еднократен проект, спокойно можете да се обърнете към фрийлансър за реализиране на целите си. Когато става дума за развиващ се бизнес с желание за постигане на конкретни измерими цели, по-добрият избор е копирайт агенция – с подписването на договор Вие утвърждавате дългосрочни взаимоотношения и възможност за проследяване на анализите на кампанията си. Сред фрийлансърите често има добри специалисти, чието качество на работа по нищо не отстъпва на това на служителите в агенции за дигитален маркетинг, но невинаги можете да сте сигурни на кого попадате. Агенциите от своя страна, винаги имат собствен уебсайт, на който можете да се запознаете с тяхното портфолио и начинът им на работа.

Друг плюс при работата с копирайт агенции е, че те имат богат опит зад гърба си и установени контакти в сферата на дигиталния маркетинг. Един много нашумял през последните години метод за създаване на рекламни кампании, е работата с инфлуенсъри. Доверявайки се на агенция за създаване на съдържание за своите дигитални платформи, Вие можете да осъществите контакт с подходящите лица за Вашия бизнес. Намирането на точните партньори, които да предадат посланието на Вашия бранд по начина, по който очаквате, може да бъде трудна задача, но избирайки да работите с агенция, можете да сте спокойни, че тя ще извърши този подбор за Вас и то по най-добрия начин.

Копирайтингът е сред най-значимите елементи от дигиталния маркетинг на един бизнес и независимо дали ще изберете да работите с агенция, или лице на свободна практика, задължително първо се запознайте с начина на работа на потенциалния си партньор, защото все пак поверявате на неговите плещи маркетинга на своята компания. И двата варианта имат своите плюсове, въпросът е да откриете най-подходящия вариант за моментното Ви положение.

Вашият коментар

+1 999 123 45 67

info@example.com

30 Commercial Road
Fratton, Australia

Newsletter
Follow Us:

© 2020 Всички права запазени